Vogezen, Lotharingen, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Vogezen

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Vogezen tijdens je verblijf in je vakantiehuis

Vittel

Vittel is een gereputeerd kuuroord in Lotharingen. Hier kan je genieten van een welverdiende therapeutische behandeling. Ook het mineraalwater dat hier gebottled wordt, maakt van Vittel een bekende trekpleister. Andere bezienswaardigheden van de stad zijn het casino en de paardenrenbaan.

Epinal

De hoofdstad van de Vogezen is Epinal, voornamelijk bekend om haar prentdrukkunst. Bezoek ook de ruïnes van het 13de eeuwse Château d'Epinal en de Saint-Maurice kerk waarrond de stad vroeger ontstaan is.

Domrémy

Het dorpje Domrémy is de geboorteplaats van Jeanne d'Arc. Tegenwoordig kan je er haar geboortehuis bezoeken dat vlak bij de kerk ligt. Op 2 km van Domrémy vind je de basiliek van Bois-Chenu, ook wel de basiliek Sainte-Jeanne-d'Arc genoemd. Op die plaats hoorde Jeanne d'Arc stemmen die haar opriepen de Fransen van de Engelsen te bevrijden. De basiliek vormt vandaag een belangrijk pelgrimsoord.

Parc naturel régional des Ballons des Vosges

Natuurliefhebbers trekken naar het Parc naturel régional des Ballons des Vosges, een van de grootste natuurparken van Frankrijk. Het park telt meer dan 200 gemeentes verspreid over een oppervlakte van 3000 m². Je geniet er van prachtige landschappen en een weelderige flora zoals dennenbossen, eikenbossen en verschillende soorten grassen.

Parc naturel régional des Vosges du Nord

Ook het Parc naturel régional des Vosges du Nord is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je treft er uitgestrekte vlaktes, groene bossen en helderblauwe meren.

Gérardmer

Gérardmer is een geliefd skigebied aan het gelijknamige meer, omgeven door een prachtig, bosrijk landschap. Wintersporters geraken niet snel uitgekeken op de 20 verschillende afdalingen en de kilometerslange pistes. Beginnende skiërs appreciëren de lage ligging van het gebied. En voor wandelaars en langlaufers zijn er geweldige routes.

Leuk extraatje: iedere avond wordt er één piste verlicht en muziek afgespeeld. In de zomer is het dan weer aangenaam vertoeven aan het meer. Je kan je aan een heleboel watersportactiviteiten wagen of gewoonweg relaxen.

Vakantiewoningen Vogezen te huur

Een vakantiewoning huren in de Vogezen? Ontdek welke vakantiewoningen Vogezen te huur zijn op VakantiewoningenVogezen.be.

Foto: Wolfgang Staudt, https://flic.kr/p/4K9n9L


Accommodaties in Vogezen

Vakantiewoningen Vogezen

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?